5 priežastys, kodėl neturėtumėte montuoti saulės modulių savarankiškai

Saulės modulių montavimas yra sudėtingas ir daug patirties reikalaujantis darbas. Visgi nepaisant to, kai kurie nusprendžia, jog gali patys sumontuoti saulės modulius ir nekreipti dėmesio į gamintojų rekomendacijas. Pateikiame priežastis, kodėl turėtumėte būti atsargūs ir palikti montavimo darbus specialistams.

Darbas reikalauja žinių ir patirties

Saulės moduliai yra be galo trapūs, todėl jų montavimas reikalauja ne tik daug žinių, bet ir patirties. Jei norite, kad saulės moduliai būtų sumontuoti be jokių nesklandumų, būtinai turite būti atidūs ir atkreipti dėmesį į tai, kad montuoti turi specialistai, kurie ne tik buvo apmokyti, bet ir turi patirties. Atkreipkite dėmesį į tai, jog montavimo metu gali būti padarytos klaidos, dėl kurių gali tekti atsisveikinti su garantija. Jei tai įvyktų dėl montuotojų kaltės, galėtumėte reikalauti, kad grąžintų pinigus arba pažeistų pažeistus saulės modulius. Visgi jei pažeisite montavimo metu saulės modulius jūs, tuomet ne tik neteksite garantijos, bet ir gyvensite su pažeistais moduliais.

Pavojinga

Kai kurie pamiršta, jog saulės moduliai yra montuojami ant stogo, todėl montuoti juos savarankiškai yra be galo pavojinga. Atkreipkite dėmesį į tai, jog netinkamai sumontavę saulės modulius, ne tik galite susižeisti, bet ir negrįžtamai pažeisti gaminį.

Garantija neteikiama, jei montavimo metu pažeidžiami saulės moduliai

Susiruošėte montuoti savarankiškai? Tuomet norime priminti, kad saulės moduliams yra taikoma ilgalaikė garantija, kuri neretai trunka net keletą dešimtmečių. Jei juos pažeisite, tuomet su garantija turėsite atsisveikinti ir visus remonto darbus ateityje apmokėti už savo pinigus.

Montavimo procesas atliekamas greitai, jei montuoja specialistai

Montavimo darbus specialistai atlieka greitai ir kokybiškai, tad kam rizikuoti ir montuoti savarankiškai, jei viską gali atlikti specialistai? Akivaizdu, jog patiems darbų apsiimti neapsimoka.

Montavimas nebrangus ir dažnai įskaičiuotas į prekės kainą

Montavimo darbai ne tik greitai atliekami, bet ir jų kaina visiškai nedidelė. Be to, dažniausiai ji jau yra įskaičiuota į prekės kainą. Tad apsimoka darbus atiduoti apmokytiems specialistams.